Henri Griffet - Histoire De Tancrede De Rohan: Avec Quelques Autres Pieces Concernant L'Histoire De France... - 1767

Doe een bod

Histoire De Tancrede De Rohan: Avec Quelques Autres Pieces Concernant L'Histoire De France Et L'Histoire Romaine (1767) (French Edition) door pater [Henri Griffet. Vollederen band, gevlekt kalfsleer, scharnieren enigszins sleets. Pagina's licht gebruind conform de leeftijd.
Bevat tevens Remarques sur la Naissance de Henri II, Prince de Condé, Histoire des negociations secretes de la France avec la Hollande.; Observation sur la troubles de la régence pendant la Minorité de Louis XIV.; Recherches sur les Finances des Romains.

Tancrede de Rohan (1630-1649) is de vermeende zoon van Henri de Rohan, maar het lijkt erop dat hij eigenlijk de zoon is van de hertog van Candale.

Hij werd in het geheim opgevoed in Nederland en werd uitgedaagd door Henri's dochter Marguerite, hertogin van Rohan-Chabot,de enige erfgenaam van zijn vader. Hij verloor het door een halt toe te roepen aan het parlement van Parijs in 1646, ondanks de inspanningen van de Hertogin van de Dowary, zijn moeder.

Hij nam partij tegen het Hof tijdens de Fronde, en werd gedood in 1649 in een hinderlaag inde bossen van Vincennes

Onderwerp van diverse auteurs en ook nog Tancrède (Tancredi), opera van Gioacchino Rossini.

De auteur Pater HenriGriffet 1698-1771 was een priester, latinist, historicusen veelschrijver, meer dan 111 titels staan op zijn naam

Zeldzaam en gezocht.Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen