Hardouin de Beaumont de Péréfixe / Cassagnes - Histoire du Roy Henry le Gran & Henry le Grand poeme - 1662

Doe een bod

Herziene en gecorrigeerde uitgave, een jaar na de eerste gepubliceerd, van deze beroemde biografie van Henri IV, gecomponeerd door de leermeester van Lodewijk XIV, Hardouin de Beaumont de Péréfixe (1606 - 1671), aartsbisschop van Parijs, lid van de Académie française (verkozen in 1654 ).

Goed exemplaar, helemaal compleet met het prachtige portret van Hendrik IV gegraveerd door de Landry, gebonden na de opdracht aan kardinaal Mazzarin.

Prestigieuze herkomst: Talleyrand-Périgord met heraldische ex-libris (drie goudgewapende leeuwenwelpen, langued en gekroond azur), vergezeld van het motto van Talleyrand-Périgord, dat wordt uitgedrukt in Language d'oc in drie woorden "Re Que Diou"

Brunet (Manuel du libraire): "De eerste editie van deze gewaardeerde geschiedenis is die van Parijs, Edme Martin, 1661..." (Brunet IV, 49)

Gevolgd door:

Henry le Grand Poeme Second Edition, de l'Abbé Jacques Cassagnes. Parijs: A. Courbe, 1662. 24 pp

Eigentijdse band, vol bruin gemarmerd kalfsleer, rug met opstaande banden versierd met de titel en vakken met fleurons geslagen in kleine goudstempels.

Strak volume, gewreven en vervaagd leer, schaafwonden met fragmenten die ontbreken op de hoofdkap en de gewrichten, drie hoeken zijn licht beschadigd. Fris en schoon van binnen, onbeduidend bruin papier (zie foto's).

Auteur: Perefixe (Hardouin de Beaumont de)

Titel: Histoire du Roy Henry le Grand. Revue, corrigée en augmentée door l'Auteur.

Plaats: Uitgever, Datum: Parijs, Imp. Edme Martin; et au Palais, Chez Thomas Iolly, Louis Billaine, 1662.

Verzameling: (12) 520 pp.

Formaat: kwarto (24,5 x 18,5 cm)

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen