Grüninger Workshop (after) ; Virgil - Aeneid in Armour - The Sporting Games at Actium - Galleons - 1515 - 1515

Doe een bod

De Spelen van Actium. Actia was een festival van Apollo, gevierd in Nicopolis in Epirus, met worstelen, muziekwedstrijden, paardenraces en zeeslagen. Het werd hersteld door Augustus, ter herdenking van zijn overwinning op Marcus Antonius bij Actium in 31 voor Christus; dat het waarschijnlijk de heropleving was van een oud feest wordt gesuggereerd door de beroemde tempel van Apollo in Actium, die wordt genoemd door Thucydides en Strabo, en die werd vergroot door Augustus. De door Augustus ingestelde spelen werden om de vijf jaar gevierd (pe?taet????, ludi quinquennales); ze kregen de titel van een heilige agon en werden ook Olympia genoemd.

Grote mooie gravure uit Vergilius' Aeneis, uit een Venetie-druk van Giunta. Prima.

29,8 x 20,6 cm

Van:

VERGILIUS, PUBLIUS MARO (VERGILIUS). Opera nauwkeurige castigata. I-III. Venetië, Lucantonio Giunta, ca 1515.

Deze Giunta-editie uit 1515 wordt terecht geroemd om zijn prachtige serie houtsnede-illustraties op basis van blokken van de anonieme Late Meester van de Grüninger Workshop. Volgens Essling (I,i, p.75) werden de houtsneden voor het eerst gebruikt in een editie die in 1515 door Giunta werd gedrukt, maar hoewel hij geen exemplaar van het boek kon vinden, verwijst hij naar de hoeveelheid en het belang van de illustraties daarin. Vervolgens werden ze door Giunta gebruikt in edities van 1519 en 1522.

Zeer goede staat. Latere handkleur.

! Alle items die we verkopen zijn originele gravures vanaf de aangegeven datum, geen latere herdruk of heruitgaven tenzij duidelijk vermeld.!

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen