Gregorio Leti - La vie du Pape Sixte cinquième - 1714

Doe een bod

Nieuwe uitgave, compleet in twee delen (452 + 475 pagina's), uitgegeven in Parijs in 1714 door Michel David.
Bevat talrijke uit tekst gegraveerde en gebonden in periode volledige kalfsleren band met geribbelde rug, compartimenten versierd met vergulde fleurons en twee rode titellabels. Gemarmerde randen.

Een redelijk goed bewaard gebleven set met wrijving door gebruik op de kronen en stekels. Scharnier in goede staat. Vrij fris van binnen, enkele duidelijke roestvlekken.

Grégoire Leti, of Gregorio Leti, geboren op 29 mei 1630 in Milaan en overleden op 9 juni 1701 in Amsterdam, was een Italiaanse protestantse historicus. Hij publiceerde met succes veel satirische, historische en biografische werken, maar twee ervan, de Vie de Philippe II (1679) en Sixte Quint (1669), trokken de afkeuring van de Compagnie des Pasteurs en de veroordeling van de Raad. Rechteloos en verbannen uit de bourgeoisie, bleef hij in Parijs. Nadat hij naar Engeland was geëmigreerd, werd Gregory Leti geschiedschrijver van Charles II en liet hij talrijke historische werken na. In 1685 vinden we hem in Amsterdam, waar hij stadsgeschiedschrijver was. In 1691 trouwde zijn dochter Marie met de Arminiaanse theoloog Jean Le Clerc. (Wikipedia)

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen