Giovanni Boccaccio (translator Giuseppe Betussi) - Geneologia Degli Dei - 1547

Doe een bod

We zijn verheugd u deze prachtige eerste editie van Betussi's Italiaanse vertaling van Boccaccio's De Genealogiis Deorum Gentilium te kunnen presenteren, inclusief een paginagrote stamboomhoutsnede en honderden houtsnede-initialen. Gebonden in perkament, dit werk is in zeer goede staat.

De Genealogia werd rond 1360 geschreven door Giovanni Boccaccio, de Italiaanse schrijver, dichter en humanist uit de Renaissance. Boccaccio's genealogie van de heidense goden en zijn interpretatie van antieke mythologie was het eerste middeleeuwse boek om klassieke mythologie te bestuderen. Dit werk is opgesplitst in vijftien boeken en wordt beschouwd als een van de eerste humanistische documenten.

Guiseppe Betussi (1520-1575), de belangrijkste Boccaccio-geleerde van zijn tijd, was een schrijver en dichter die vooral bekend stond om zijn thema's over liefde. Hij vertaalde het Latijnse werk van Boccaccio, indexeerde het en voegde een biografie toe.

Over het geheel genomen presenteert dit boek een zeer aangename verschijning en is het tevens een fascinerend artefact in de geschiedenis van het humanisme.

Compleet. Bladeren [8] +286+ [18}. 1 paginagrote houtsnede; colofons en houtsnede-initialen.
Oude perkamentband, niet hedendaags (vermoedelijk rond 1700). Vol perkament, in zeer goede staat voor leeftijd. Iets verduisterd, wat slijtplekken en vlekken. Niet kromgetrokken. Enkele plooien aan kop / staart van ruggengraat. Oude inkt letters op de rug.
2 exlibris van Marbury Hall naar FPD (dit exemplaar ging rechtstreeks van Marbury Hall naar een priv├ęcollectie). Intern wat vroege inkttonen en kleine insectenschade aan de marges. Vlekken en markeringen, inclusief watervlekken - zie afbeeldingen. Enkele bindende splitsingen.

Zoals afgebeeld.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen