Gerrit De Veer - Tre Navigationi Fatte Dagli Olandesi,Zelandesi al Settentrione nella Norvegia,Moscoviae Tartaria ver - 1599

Doe een bod

EERSTE ITALIAANSE EDITIE. In hetzelfde jaar werden twee nummers gedrukt, dit huidige nummer door Girolamo Porro en een ander door G.B. Ciotti.
kleine 4to, 215 X 145 mm,
Latere kalfsband met gemarmerde bijpassende planken, titel op rug in verhoogde vergulde vakken. 32 halve pagina gravures, waaronder die op de titelpagina. Met laatste blanco, zonder de gravure van de kompasroos op a4v (zoals vaak).
Restauratie door het hele boek in de marge aanwezig, maar heeft geen invloed op het lezen of de schoonheid / zeldzaamheid van het boek.
Blanco, Titelpagina, 3, 79 pp, blanco.
Postzegel Museum Britannicum uit 1831

EEN GROOT WERK VAN ARCTIC EXPLORATION, waarin de drie Barentsz-reizen worden beschreven voor de ontdekking van een noordoostpassage, twee in het gezelschap van Huyghen van Linschoten. De derde reis van 1596-1597, die het grootste deel van het boek beslaat, is een van de grootste in de geschiedenis van de poolexploratie, waarbij de compagnie gedwongen werd om de eerste geregistreerde overwintering zo ver naar het noorden te maken nadat hun schip was verpletterd. In het voorjaar van 1597 zeilden de overlevenden in open boten en sleepten 1600 mijl rond de noordelijke kaap, langs de lengte van Nova Zembla, en over de Witte Zee naar veiligheid op het Kola-schiereiland. Barentsz stierf tijdens de reis door scheurbuik.
De gravures illustreren de bouw van het kamp letterlijk op het ijs, gevechten met beren en allerlei ontberingen.
Een must voor elke Travel / Arctic verzamelaar.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen