Geerlof Suikers / Isaac Verburg - Algemene kerkelyke en wereldlyke geschiedenissen - 1726

Doe een bod

Groot folio, geïllustreerd met veel prenten die historische gebeurtenissen uitbeelden, vanaf de schepping tot de dood van WILLIAM III, KONING VAN ENGELAND. Verhalen over het bekende land en een geschiedenis van alles wat er in de staten van deze wereld is gebeurd.
In de juiste volgorde, beschreven in het Nederlands DOOR GEERLOF SUIKERS Advocaat EN ISAAK VERBURG.
Met koperplaten, uitgegeven in AMSTERDAM door RUDOLF en GERARD WETSTEIN MD CC XXVI.

Heel mooi en illuster werk. Deze universele geschiedenis van de wereld is verdeeld in verschillende perioden. Prachtige illustraties, ontworpen en gegraveerd door de beste kunstenaars van die tijd. Burgersdijk & Niemans; Biblieca theologica en Philosophica 16044

Half lederen band met gemarmerde platen, gerestaureerd. Frisse binnenkant en heldere inkt. Grote pagina's met een beschrijving van de belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis. Enkele vlekjes en vlekken en uitgestorven galerijen met enkele oude restauraties. Pp. (10) 972. Klein op de eerste blanco pagina. Prachtig houtsnede merk Wetstein: twee engelen die de dichter kronen en twee sfinxen aan de basis.

Geerlof Suikers was een 17e-eeuwse Nederlandse historicus die het best herinnerd wordt vanwege zijn werk over de geschiedenis van de wereld. "Algemene Kerkelyke en Wereldlyke".

Volledige titel:
Algemene kerkelyke en wereldlyke geschiedenissen des bekenden aardkloot OF Een Verhaal van al het gen gedenkwaardig in de verscheide Ryken en Staten dezer Wereldt is voorgevallen VAN DE SCHEPPING DER WERELDT tot de doodt van WILLEM DEN III KONING VAN ENGELANDT Midsgaders de LEVENS VAN MANNEN EN VROEN die zich gedurende dien tydt door geleerdheit of door eenige andere aanmerkens waardige hoedanigheit vermaard gemaakt hebben.
Op eene welgeschikte order in het Nederlands Duitsch beschreven DOOR GEERLOF SUIKERS Rechtsgeleerde EN ISAAK VERBURG Met kopere platen
Te AMSTERDAM Door RUDOLF en GERARD WETSTEIN MD CC XXVI
Geerlof Suikers / Isaac Verburg, Amsterdam, Wetstein, 1726.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen