Gabriel de Mably - Entretiens de Phocion, sur le rapport de la morale avec la politique - 1793

Doe een bod

Gabriel de MABLY - Entretiens de Phocion, sur le rapport de la morale avec la politique. Editie augmentée d'un discours et de notes par l'auteur de l'Elève de la Nature, où sont appliqués à notre nouveau gouvernement les principes exposés dans cet ouvrage - à Paris, chez Favre - l'an II de la République (1793 / 1794) - 13,5 x 9 cm - 199 & 248 pagina's

2 boeken in 1 deel - Oplage inclusief frontispice met het portret van Phocion.

De tekst van Mably wordt uitgebreid met een toepassing van zijn theorieën op de revolutionaire periode, door Guillard de Beaurieu.

Getroffen door de crisis die de Franse monarchie deed schudden, aanbad Mably Plato's perfecte republiek en droomde hij van oude beleefdheid. De Entretiens de Phocion, gepubliceerd in 1763, een jaar na Rousseau's Le Contrat social, wordt gepresenteerd als een socratische dialoog: de oude wijze uit Lacedemonia legt aan de jonge Aristias uit hoe politiek en ethiek van elkaar afhankelijk zijn: wijsheid en deugd vereisen in feite altijd een liefde voor het land die zich uitbreidt tot een liefde voor de mensheid. Volgens Mably draagt politiek zonder ethiek de zaden van ongeluk in zich.

Het boek is in zeer goede staat, zie foto's

Verzendkosten met tracking (Mondial Relay): België: 7 euro / Frankrijk: 8 euro / Hollande: 9 euro

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen