Françoise d'Aubigné, Marquise de Maintenon - Lettres de Madame De Maintenon, à diverses personnes, et à M. d'Aubigné, son frère - 1756

Doe een bod

Lettres de Madame De Maintenon, à diverses personnes, et à M. d'Aubigné, son frère - Seconde édition - à Amsterdam, chez H. Sweeres et aux dépens de l'éditeur, 1756 - 264 pp., 300 pp., 252 pp., 240 pp., 258 pp., 254 pp. - kleine duodecimo - 7,5 x 13,5 cm.

Conditie: 1 ontbrekend hoofddeksel, een barst van 2 cm op een scharnier, gezonde scharnieren, enkele stompe hoeken, gladde ruggen versierd met vergulde fleurons en granaat marokko titel- en volumenummerlabels, zeldzame roestvlekjes, rode randen. 6 delen in 3 banden.

Madame de Maintenon (geboren Françoise d'Aubigné of, zeldzamer, d'Aubigny), gedoopt op 28 november 1635 in Niort en stierf op 15 april 1719 in het Maison royale de Saint-Louis in Saint-Cyr-l'École, was een Franse edelvrouw uit de 17e en 18e eeuw die de echtgenote en later de weduwe was van Paul Scarron. Ze werd later markiezin de Maintenon. Ze richtte het Maison royale de Saint-Louis op. In het geheim - en daarna openlijk na hun legitimatie - benoemd tot gouvernante van de natuurlijke kinderen van Lodewijk XIV (1638-1715), koning van Frankrijk en Navarra, en zijn minnares Madame de Montespan, werd ze in het geheim zijn echtgenote na de dood van koningin Maria Theresa in 1683. Ze had een invloed op de koning, waarvan de omvang tegenwoordig niet gemakkelijk te onderscheiden is.

Kopie in goede staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen