François Catrou & Julien Rouillé - Histoire Romaine, Octavien César, surnommé Auguste, Second Empereur, avec des notes historiques... - 1735

Doe een bod

Fraaie band met onbekend wapenschild, het blazoen bestaat uit een op drie banden staande leeuw (azuur?), wordt vastgehouden door twee tegenover elkaar liggende leeuwen en bekroond door een gravenkroon. Het wapen is in het midden van de omslagen geslagen.

Gebonden in een bruin porfier kalfsleer band, geribbelde rug versierd met verguld reliëf in de compartimenten, verfraaid met twee rode marokko labels met vermelding van de titel en het volumenummer in verguld reliëf. Filetrolletjes aan de randen van het deksel, rode randen.

Een geluidsvolume. Gebrek aan de doppen en kleine wormgaatjes op de rug, afbladderende plekjes op de omslagen. Binnen redelijk fris, lichte watervlekken in de marges van de eerste twee bladen van de samenvatting en de laatste bladen van de inhoudsopgave.

Deel 19 van de Histoire Romaine geschreven door de jezuïeten François Catrou en Julien Rouillé (gepubliceerd in 21 delen, 1725-1748), compleet op zich, van het Romeinse jaar 722 tot het jaar 766. Het werk is geïllustreerd met een frontispice, een vouw -out kaart van Egypte en 8 platen met penningen, waarvan een uitklapbaar.

François Catrou & Julien Rouillé

Histoire Romaine, Octavien César, surnommé Auguste, Second Empereur, avec des notes historiques, géographiques, & critiques; des Gravures en Taille-douce, des Cartes Géographiques, & plusieurs Médailles authentiques. Negentiende jaargang.

Gepubliceerd in Parijs door Jean-Baptiste Delespine, Jean-Baptiste Coignard, Louis Genneau, Jacques Rollin in 1735.

Quarto van xii - 676 pp., 14 ff. (tafel).

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen