François, Baron de Tott - Mémoires du Baron de Tott, sur les Turcs et les Tartares - 1785

Doe een bod

François, Baron de Tott - Mémoires du Baron de Tott, sur les Turcs et les Tartares - à Amsterdam, 1785 - 222 pp., 207 pp., 183 pp., 152 pp. - periode gemarmerde volledige schapenvacht banden - duodecimo - 10 x 17cm.

Conditie: een deel van de kopkap van het eerste deel ontbreekt, gewrichten in goede staat, gezonde scharnieren, 2 stompe hoeken, geribbelde ruggen versierd met vergulde fleurons en titel- en volumenummerlabels, wat peeling op het oppervlak van de omslag van het eerste deel , vrij fris van binnen, de titelpagina van het derde deel ontbreekt, een doorgestreepte exlibris op de titelpagina van het eerste deel, gemarmerde randen. Compleet, 4 delen in 2 delen.

Baron de Tott, een Franse officier gestationeerd in Turkije (attaché van de ambassade in Constantinopel, ambassadeur op de Krim en vervolgens inspecteur-generaal van de Levant) leefde 23 jaar tussen de Turken. Dit boek is daar een getuigenis van en vormt zijn memoires. Het vertelt het verhaal van de carrière van baron de Tott en is ongetwijfeld het eerste werk dat een objectief beeld geeft van het Ottomaanse volk en de Turken. In zijn voorwoord benadrukt de auteur, na overwegingen over de invloed van het klimaat op de psychologie van volkeren (verwijzing naar Montesquieu), het belang van het kennen en spreken van de taal van een volk en de noodzaak om Europese vooroordelen te vermijden om de gewoonten en tradities van de Turken, iets dat nog nooit eerder was gedaan; Daarom vindt men in dit boek veel nieuwe kennis en informatie over de Turken en de Tartaren; de talrijke dialogen tussen de baron en enkele van de heren zijn met name bijzonder relevant voor het begrijpen van de Ottomaanse psychologie en cultuur.

Een mooi voorbeeld van een van de fundamentele werken over Turkije en de omringende landen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen