[Esprit Joseph Chaudon] - Les imposteurs démasques et les usurpateurs punis ou Histoire de plusieurs aventuriers qui ayant - 1776

Doe een bod

Zeer goed exemplaar. Zeldzame eerste editie van dit atypische en zeer interessante boek over identiteitsdieven door de geschiedenis heen, toegeschreven aan Esprit-Joseph Chaudon (1738-1800).

Geconserveerd in een mooie decoratieve 18e-eeuwse band, in een periode van volledig gemarmerd kalfsleer. Rug met opstaande banden versierd met een groen lederen titellabel en panelen versierd met verguld gereedschap. Banden aan de randen van de planken, alle randen rood.

Decoratief exemplaar in zeer goede staat. Van binnen smetteloos.

Herkomst: niet-geïdentificeerde heraldische ex-libris.

Dit is het hoofdwerk van de auteur met veel kleurrijke anekdotes over de valse Mohammed in 568 of 570... Cromwel (Oliver)... Beschouwingen over de blindheid van de Joden... maar ook over de valse Léon... de valse Alexis ... Jacob... de valse Lascaris... de valse Patriarch van Constantinopel... de valse Maustapha circa 1553.
Amulius…Alexandre de Joodse bedrieger een paar jaar na de geboorte van Christus….Smerdis de magiër…Andriscus….Manaheim….De valse Neros…Alexandre d'Abotonique…Procope…Eugène….Koning van de wederdopers van 1525 tot 1536… …François Mourene of de valse Markies de Villeneuve….. De valse Peter III…..Geschiedenis van de valse Messiassen….de valse Mozes van rond 432….Serenus rond 745….Julien…Zacharie valse Messias in Spanje…Valse Messiassen onder Charles-Quint... enz.

Esprit Joseph Chaudon 1745-1821]

Les imposteurs démasques et les usurpateurs punis ou Histoire de plusieurs aventuriers qui ayant pris la qualité d'Empereur, de Roi, de Prince, d'Ambassadeur, de Tribun, de Messie, etc, on finis leurs vie dans l'obscurité, ou par une mort gewelddadige

Parijs, chez Nyon, 1776.

V-1f.- 488pp. Compleet.

Duodecimo (10 x 17,5 cm)

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen