Ducray-du-Minil - Lolotte et Fanfan ou les aventures de deux enfants abandonnés dans une isle déserte - 1790

Doe een bod

Lolotte en Fanfan of les aventures deux enfants verlaten op een eiland déserte, rédigées en publiées sur des manuscrits anglois, door M. Ducray-du-Mesnil
Vierde druk, zorgvuldig herzien, gecorrigeerd en uitgebreid met 2 gravures.
4 delen uit 1790.
Complete boeken van binnen in goede staat. De banden zijn in goede staat. De ruggengraat van het vierde deel is beschadigd. Enkele roestvlekken. Een traan p.107 Vol.1.
Ducray-Duminil was vanaf 1790 redacteur van het literaire deel van Les Petites Affiches en toonde grote welwillendheid in zijn kritieken. Als lid van de Moderne Grot en van verschillende fijne letterverenigingen maakte hij voortvluchtige gedichten en liedjes. Hij werkte ook voor het theater, maar het mocht niet baten. Het genre waarin hij naam maakte, was dat van de roman voor jongeren, waar hij een lang populair succes genoot. Bezorgd over de morele kant van zijn werken slaagde hij er door een reeks ingenieuze avonturen in om onschuld en deugd te laten zegevieren. Hij kreeg kritiek omdat hij niet om zijn stijl had gegeven en vaak onjuist was. Hij zocht vooral duidelijkheid, een essentiële kwaliteit voor het jonge publiek waartoe hij zich richtte. (Wikipedia) Het ontbrak hem niet aan verbeeldingskracht, en zijn interessante avonturen, vakkundig gecombineerd, verklaren het duurzame succes van zijn geschriften. Ze hebben veel toneelschrijvers geïnspireerd. Als een van de laatste schrijvers die wordt uitgelokt, wordt hij beschouwd als de eerste uitvinder van de populaire Franse roman.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen