David - Les Pseaumes de David - 1731

Doe een bod

Een compilatie van alle psalmen met hun partituren, gevolgd door de "Formulaire des Prières Ecclésiastiques".
Het boek Psalmen werd het fundament van de christelijke liturgie vanaf de 4e eeuw.
Les Psaumes de David, traduits en vers français, met partitie en proza à côté: argumenten op chaque en quinze Cantiques qui peuvent être chantés en famille.

Leren band. Pellen. Gebarsten gewrichten. Stompe hoeken. Aangenaam van binnen.

Pagina's: 1 v. b., XXXVIII - totaal: 472 maar genummerd in hoofdstukken; 1 v. b. alle randen rood.

Het boek Psalmen, volgens het evangelie van Lucas en de brieven van Paulus, wordt door christenen geïnterpreteerd als een profetie van de mysteries van Christus. Het had belangrijke gevolgen voor de exegese van de kerkvaders, de theologie en vooral de liturgie van alle christelijke kerken. Het kloosterleven maakte het onophoudelijke reciteren van de psalmen tot het ruwe materiaal van het voortdurende gebed en het getijdengebed. De kerkvaders zetten deze traditie voort toen het boek Psalmen vanaf de 4e eeuw de basis werd van de christelijke liturgie.

De geestelijkheid en christenen zetten deze praktijk in de volgende eeuwen voort. Hoewel het Psalter volgens de Zeventig 151 psalmen heeft, herkent het christelijk gebruik er slechts 150 (Psalm 151 is nooit gelezen in de Kerk, noch in het Oosten noch in het Westen).
Barbier, Examen critique et complément de dictionnaires historiques, p. 369 - Cioranescu II, Bibliographie de la littérature française au XVIIIe siècle, p. 842.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen