Charles-Louis-François Andry - Matière médicale, extraite des meilleurs auteurs: traité des médicamens de M. De Tournefort, etc.. - 1770

Doe een bod

Matière médicale, extraite des meilleurs auteurs en principalement du traité des médicamens de M. De Tournefort et des leçons de Ferrein - à Paris, chez Debure fils jeune, 1770 - (1), CLVI pp., 490 pp., (1) ev ., VI blz., 664 blz., (1) ev, (1) ev, 692 blz., (3) ev. - periode gemarmerd vol kalfsleren banden - duodecimo - 10,5 x 17,5 cm.

Conditie: twee ontbrekende kronen, 2 gewrichten gebarsten over 2 cm, gezonde scharnieren, stompe hoeken, geribbelde stekels versierd met vergulde fleurons, vergulde volumenummers en titel op granaat-marokijnetiketten, minuscule wormgaten in de onderrand van enkele bladeren in het eerste deel, enkele roestvlekjes en bruinverkleuring, rode randen, een oud exlibris werd uit het schutblad van elk deel gesneden. Compleet in drie delen. Eerste editie.

Charles-Louis-François Andry, geboren op 6 juli 1741 in Parijs waar hij stierf op 8 april 1829, was een Franse arts.
Hij was de neef van Nicolas Andry, waardoor hij door zijn tijdgenoten de bijnaam "verminosus le petit" kreeg. Als zoon van een rijke kruidenier-apotheker studeerde Andry minder medicijnen om de kost te verdienen dan om zieken te behandelen. Hij was arts in ziekenhuizen, docteur-régent van de Faculté de Paris, en een van de eerste leden van de Société royale de Médecine. Hij zei graag dat hij medicijnen had gentrificeerd.

Elk jaar gaf hij een tiende van zijn inkomen aan de armen. Zonder dat hij het wist, werd Andry benoemd tot een van de vier medische adviseurs van Napoleon, en hij trok alleen de kosten van zijn pak af van wat hij verdiende met de behandeling en gaf het overschot aan de burgemeester van zijn district om aan de behoeftigen te verdelen. zei, "dat hij geen gebruik mocht maken van geld waarvan hij erkende dat hij het niet had verdiend."

Andry en Balzac kenden elkaar, en Andry stond model voor het personage van de oude dokter Haudry, de arts van César Birotteau, die in verschillende romans van La Comédie Humaine voorkomt.

Afgezien van de genoemde imperfecties is dit zeldzame boek in goede staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 1 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen