Charles DeSaint-Julien/ Bourdier, R.?/ MM. Rouargue, Outwaith et Kernot. - Voyage Pittoresque en Russie suivi d'Un Voyage en Sibérie? - Costumes Caucase - 1854

Doe een bod

Eerste editie van deze interessante reisrelatie in Rusland, geïllustreerd in eerste druk met een titelvignet, een frontispice en 20 gravures gegraveerd op staal onder serpente waaronder 8 originelen van Rouargue fijn gekleurd door de handen van de tijd.

Exemplaar voorzien van een fraaie historische band in bruine half-droefheid, rug met versierde verhoogde banden versierd met de auteur en de gouden titel en caissons omlijst met fijne en gewaagde netten gestempeld in goud en koude, percaline schalen versierd met koude stempels, vergulde topvlek, moiré papierbeschermers.

Interessante reisrelatie, van St. Petersburg naar de Kaukasus via Finland, Moskou en Nizjni Novgorod, gevolgd door een reis van St. Petersburg naar Kamtsjatka. Franse journalist in Sint-Petersburg vanaf 1829 - in 1863 keert hij definitief terug naar Parijs - Charles de Saint-Julien was een belangrijke ooggetuige van de geschiedenis van Rusland in de jaren 1850.

Zeer mooi exemplaar, zeer decoratieve band ondanks lichte gebruikssporen op de rug, hoeken van de schalen wat geschaafd. Schoon en zeer fris interieur, ondanks enkele zeer bleke verspreide foxing. Platten onder sterk papier en tissuepapier, zeer lichte roestvlekjes.
Auteur: Saint-Julien, Charles De / Bourdier, R.? Illustraties de MM. Rouargue, Outwaith en Kernot.


Titel: Voyage Pittoresque en Russie suivi d'Un Voyage en Sibérie?
Uitgever: Paris, Belin-Leprieur en Morizot , n.d. [1854] In-8 van 26 x 18,5 cm; [8]-540 blz. 21 platen compleet.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen