Charles Batteux / Fessard - La morale d' Epicure tirée de ses propres écrits - 1758

Doe een bod

Een mooi en ongebruikelijk exemplaar uit de periode met een charmante frontispice gegraveerd op de titelpagina door de beroemde Parijse graveur Fessard.

Étienne Fessard, geboren in 1714 in Parijs waar hij stierf op 23 april 1777, was een Franse graveur en illustrator die lid was van de Académie Royale de Peinture et de Sculpture.

Uitgegeven in Parijs in 1758 door Dasant & Saillant.

374 pagina's, compleet.

Duodecimo (11 x 17 cm).

Periode volledig lederen band. Geribbelde rug versierd met titel en vakken met vergulde stempels. De drie randen zijn rood getint. Zeer goed gemaakte, decoratieve band.

Met een charmante frontispice gegraveerd op de titelpagina.

Klankbindend. Lichte krasjes op de randen van de omslagen, licht geschaafde hoekjes, ontbrekende kronen, de band is desalniettemin gaaf. Over het algemeen fris van binnen, aanwezigheid van wat licht, verspreide vlekjes van foxing, niet veel en niet belemmerende lezing.


Charles Batteux, geboren in Alland'huy, nabij Vouziers (Ardennen) op 6 mei 1713 en stierf te Parijs op 14 juli 1780, was een Franse predikant, geleerde en polygraaf.

Hij doceerde eerst retoriek in Reims, daarna geesteswetenschappen aan het Collège de Lisieux in Parijs, retorica aan het Collège de Navarre en daarna bekleedde hij de leerstoel Griekse en Latijnse filosofie aan het Collège de France. Hij werd in 1754 tot lid van de Académie des inscriptions et belles-letters gekozen en in 1761 van de Académie Française. (Wikipedia)

500 gram.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen