Carolus Borromeus - Constitutiones et decreta condita in provinciali synodo Mediolanensi. - 1566

Doe een bod

Besluiten van de episcopale synode in Milaan, in de nasleep van het dan net afgeronde Concilie van Trente waarbij de katholieke kerk een antwoord formuleerde op de theologische en dogmatische uitdagingen van de Reformatie.

Bijzonder is dat Carolus Borromeus (1538-1584) als aartsbisschop van Milaan de synode leidde en dus als 'auteur'opgevoerd wordt. Carolus Borromeus geldt als wegbereider van vele hervormingen in de katholieke kerk. In 1558 wordt hij door zijn oom, paus Pius IV, tot kardinaal benoemd, zonder overigens tot priester te zijn gewijd. In 1562 wordt hij tot priester gewijd en kort daarna tot aartsbisschop van Milaan benoemd.

Borromeus hervormde zijn bisdom, vaardigde een catechismus uit enstichtte weeshuizen, hospitalen en seminaries. Al tijdens zijn leven had Carolus Borromeus zich naam en faam verworven door zijn inzet voor armen en zieken.Na zijn dood in 1584 wordt hij al zeer snel, in 1610 heilig verklaard door paus Pius V.

In het boek ontbreken de pagina's 139 t/m 142. Het is niet ongebruikelijk dat passages door een latere censuuur werden verwijderd, omdat die niet langer met de officiƫle leer verenigbaar waren.

Opmerkelijk is dat er een oudtijds handgeschreven commentaar (los briefje) in het boek steekt.

De algemene staat van het boek is meer dan redelijk. Geen losse bladen, lichte verkleuringen en lokale vochtschade in een marge van ongeveer 1 cm aan de onderzijde van sommige bladzijden.
Druk in octavo 21x15,5 cm.Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen