Bijbel in band van rood marokijn - Le Nouveau Testament + Les pseaumes de David - 1658/1660

Doe een bod

Titelgegevens:
Le Nouveau Testament, C’est à dire, La Nouvelle Alliance de nostre Seigneur Iesus Christ.
Estienne Lucas te Parijs, 1658.

Les Pseaumes de David, Mis en rime Françoise, par Clement Marot, et Theodore de Beze.
Estienne Lucas te Parijs, 1660.

Beschrijving:
2 delen in één band, in 12mo. (312); (376); (54 van 56) pagina’s. Darlow & Moule, 3754. Fraaie roodmarokijnen boekband met goud bestempeld, vermoedelijk uit Amsterdam, ca. 1700. Rug over 6 ribben rijkelijk versierd met decoratie in goudstempeling. Schutbladen in gemarmerd papier, vermoedelijk vroeg 19e-eeuws. Toegevoegd op laatste blad: “D.M. dz: 1828”. Goud op snee.

Franstalig Nieuwe Testament en de 150 psalmen in muzieknotatie, met index. Bijlage bij psalmboek bevat o.a. aantal gebeden, catechismus, tien geboden, geloofsbelijdenis. Twee titelpagina’s met houtgravure in de vorm van een opengeslagen boek. Met gedecoreerde initialen in houtgravure.

Conditie:
De fraaie rood marokijnen boekband is in goede staat. Rijkelijk versierde goudstempeling op voor- en achterkant en op de rug in krullend decoratief patroon. De sloten ontbreken en wat slijtage aan de randen. Kapitaalbinding in de rug ontbreekt aan de onderkant en zit los aan de bovenkant.

Eén missend blad in de geloofsbelijdenis. Enkele pagina’s licht beschadigd in de hoeken, maar zonder tekstverlies. Goede papierkwaliteit, met enkele kleine verkleuringen.


Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen