{Antoine-Yves Goguet et Alexandre-Conrad Fugère] - De l'origine des loix, des arts et des sciences et de leurs progrès - 1758

Doe een bod

[Goguet (Antoine-Yves) en Alexandre-Conrad Fugère]

De l'origine des loix, des arts, des sciences, et de leurs progrès chez les anciens peuples.

Parijs, Desaint & Saillant, 1758.


3 delen kwarto (25,5 x 19,5 cm), geglazuurd blond kalfsleer (periode) band, versierde geribbelde rug, rood marokko titellabel, verguld wapen in het midden van de omslagen, vergulde filetrol binnenin, rode randen, xxviii-410; viii-438; viii-368- [4] pagina's (volledig). Versleten hoeken en kronen, het begin van een scheur in sommige voegen, maar niets ernstigs, zeldzame kleine vlekjes. In goede staat.

Eerste editie.

Het bevat negen uitvouwbare platen met afbeeldingen van oude Egyptische monumenten, getekend en gegraveerd door Pierre Patte, en drie uitvouwbare gedrukte afbeeldingen.

Dit belangrijke werk gaat over de overheid, kunst en ambachten, wetenschap, handel en navigatie, militaire kunst en gebruiken in de oudheid. "Antoine-Yves Goguet, met de hulp van zijn vriend Fugère, reist door de tijd van het begin van de beschaving (de zondvloed) tot aan de regering van Cyrus" (Michaud).

Met het wapen van Louis-Hyacinthe Boyer de Crémilles (1700-1768), die plaatsvervangend was van de maarschalk van Belle-Isle; minister van oorlog en vervolgens gouverneur van Aire en opperbevelhebber in de provincie Artois.

Een zeldzaam exemplaar.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen