Antoine Pluche - Le spectacle de la nature ou entretiens sur.., Tome quatrième, troisième partie - 1746

Doe een bod

Deel IV: Derde deel: Contenant ce qui considere le ciel & les liaisons des différentes parties de l'Univers avec les besoins de l'homme.
Geïllustreerd met platen met o.a. een zonsverduistering, schemering, de horizon, de lichtbreking, een wereldkaart, de sterrenbeelden, de Fenicische kolonies, Griekenland, de kaart van Ptolemaeus, de armillairsfeer, het kompas, de seizoenen.. .

De band is in zeer goed bewaarde staat. Enkele onbelangrijke watervlekken in de tekst en op de gravures.
Duodecimo, periode gemarmerde volledig kalfsleren band, geribbelde rug versierd met vergulde compartimenten en fleurons, de titel- en volumenummerlabels ontbreken, rode randen, vergulde filetrollen op de randen van de omslag.

28 uit tekstplaten (sommige zijn los) en een frontispice getekend door Boucher en gegraveerd door Le Bas.

Noël-Antoine Pluche (geboren in 1688 en stierf in 1761), beter bekend als Abbé Pluche was een Franse priester die beroemd was om zijn Spectacle de la nature, ou Entretiens sur les particularités de l'histoire naturelle qui on paru les plus propres à rendre les jeunes gens curieux et à leur voormalige l'esprit... die voor het eerst werd gepubliceerd in 1732 en snel vertaald in alle Europese talen. Er waren een groot aantal min of meer verkorte aanpassingen. De impact van dit boek was aanzienlijk en het kan worden beschouwd als een bestseller. Het inspireerde velen om naturalisten te worden.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen