Antoine Le Maistre - La vie de Saint Bernard, premier Abbé de Clairvaux et père de l'église - 1684

Doe een bod

Antoine Le Maistre - La vie de Saint Bernard, premier Abbé de Clairvaux en père de l'église. Divisé in 6 livres dont les trois premiers sont traduits du latin de trois célèbres Abbés de son temps, and contiennent l'histoire de sa vie, and les trois derniers sont tirés de ouvrages & représente son esprit & sa conduite - Cinquième édition - à Paris, chez Antoine Dezailier, 1684 - Periode volledige kalfsleren band - Octavo - 12,5 x 19,5 cm.

Conditie: Afgevlakte hoofdkap, een geheel gescheurde verbinding, maar de scharnieren zijn gaaf, hoekjes afgesneden, geribbelde rug versierd met vergulde fleurons en granaat marokijn titellabel, vergulde filet omlijst de omslagen, verspreide roestvlekjes en vervuiling, gebrek aan papier aan de onderkant van de titelpagina. Compleet.

Werk geïllustreerd met een frontispice-portret van Sint-Bernardus.

Bernard de Fontaine, abbé de Clairvaux, geboren in 1090 in Fontaine-lès-Dijon en stierf op 20 augustus 1153 in de abdij van Clairvaux, was een Bourgondische monnik, hervormer van het katholieke religieuze leven.

Als gewetensdirecteur en een vooraanstaand promotor van de Cisterciënzer Orde (of Orde van Cîteaux), zocht hij de liefde van Christus door middel van de strengste versterving. Zijn hele leven lang was Bernard de Fontaine onvermoeibaar in zijn pogingen om de monniken van Clairvaux op te voeden, de menigten te bewegen en te inspireren, zijn orde te verenigen met het pausdom en een militant dogma te ontwikkelen dat zijn orde en de hele katholieke kerk zouden uitvoeren.

Hij was ook een conservatief, die de veranderingen van zijn tijd aan de kaak stelde (de "Renaissance van de 12e eeuw"), gekenmerkt door een diepgaande transformatie van de economie, de samenleving en de politieke macht.

Hij stierf in 1153 en werd heilig verklaard in 1174 en werd zo Sint Bernard de Clairvaux. Hij werd in 1830 door paus Pius VIII uitgeroepen tot doctor in de katholieke kerk. (Wiki)

Afgezien van de genoemde onvolkomenheden verkeert dit exemplaar in goede staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen