Antoine de Montchrestien - Les tragedies d'Anthoine de Montchrestien sieur de Vasteuille - 1627

Doe een bod

Les tragedies d'Anthoine de Montchrestien sieur de Vasteuille. Een monseigneur le Prince de Conde. Editie nouvelle augmentee par l'Autheur. A Rouen, Chez Pierre de la Motte, demeurant a la bassevieil-tour, pres la halle au ble - 1627.

Fraaie kalfsleren band met vijf opstaande banden op de rug, vergulde beklede panelen en titelvlak in reliëf op de rug. Zeer kleine gebreken aan uitstekende binding. Rode blokranden, inkt- en potloodinscripties op pastedowns. ~6 mm scheur en inktinscriptie rechts midden op titelpagina. Tussenliggende toning en foxing op pagina's, enkele markeringen. Pagina 480 ontbreekt en is vervangen door een handgeschreven exemplaar. 2+16+479+2pp.

Antoine de Montchrestien was een Franse soldaat, toneelschrijver, avonturier en econoom. Samen met Robert Garnier en Alexandre Hardy is Montchrestien een van de grondleggers van het 17e-eeuwse Franse drama. De tragedies van Montchrestien zijn "regelmatig"; ze zijn in vijf bedrijven, in coupletten en gebruiken een refrein; gevechten en schokkende gebeurtenissen vinden plaats buiten het podium en worden gemeld door boodschappers. Zijn stijl toont aandacht voor detail (hij heeft zijn verzen uitgebreid herwerkt) en vermijdt zowel pedanterie als ingewikkelde syntaxis (in tegenstelling tot Alexandre Hardy). Hij was dol op klaagzangen, het gebruik van stichomythia en gnomische of zintuiglijke regels (vaak aangegeven in zijn gepubliceerde toneelstukken door het gebruik van marginale aanhalingstekens).

L'escossoise, of Le desastre --
La cartaginoise, of La liberté --
Les Lacenes, of La Constance --
David, ou L'adultere --
Aman, ou La vanite --
Susane, ou La chasteté --
discours --
Bergerie --
Tombeau --
Standen.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen