Antoine de Courtin - Nouveau traité de la civilité qui se pratique en France - 1679

Doe een bod

Antoine de Courtin, Nouveau traité de la civilité qui se pratique en Frankrijk parmi les honnestes gens. Cinquieme editie, Parijs, chez Helie Josset, 1679.

Stevige en elegante coëvale volledig lederen band met gouden titel en friezen op de rug, over het algemeen goed bewaard gebleven. Inclusief blanco schutbladen, met nobel exlibrislabel van Joseph Gallian de Fontenay.

pp. (XVI), 276, (VI). Compleet.

Lakens in een zeer goede algehele staat, zonder bijzondere gebreken, behalve de gebruikelijke tekenen van gebruik en veroudering.

Vijfde editie van deze beroemde en verfijnde verhandeling/etiquette gewijd aan de regels van goede manieren om in de samenleving te leven, volgens de regels die in de tweede helft van de zeventiende eeuw in Frankrijk werden aanbevolen en toegepast in wereldse relaties.
Het schrijft voor hoe je je moet gedragen in verschillende omstandigheden: aan tafel, tijdens het gokken, tijdens het dansen, onderweg, in een gesprek.

Antoine de Courtin (1622-1685), diplomaat en geleerde, was secretaris van koningin Christina van Zweden en benoemd tot ambassadeur door Colbert.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 2 jaar

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen