Abbé Prévost - Le doyen de Killerine. Histoire morale composée sur les mémoires d'une illustre famille d'Irlande - 1762

Doe een bod

Abbé Prévost - Le doyen de Killerine. Histoire moraal samengesteld op basis van een illustre famille d'Irlande; et ornée de tout ce qui peut rendre une lecture utile & agréable - Gepubliceerd in Parijs, door Charpentier, 1762 - XIV pp, 252 pp, (2) ff, 239 pp, (1) ev, 239 pp, 232 pp, (1 ) ff, 240 pp, 280 pp - periode half lamsleer - duodecimo - 9,5 x 16 cm.

Conditie: Headcaps, 1 gewricht heeft een 2 cm split, stevige scharnieren, 4 stompe hoeken, rug met verhoogde banden versierd met gouden filets en titel- en volumenummerlabels, zeldzame foxing en bruining, mist de titelpagina van het zesde deel, ontbreekt papier in de marge van een vel, gespikkelde randen. Voltooi 6 delen in 3 delen.

Inhoud: Na prioriteit te hebben gegeven aan de gevoeligheid van liefde in Mémoires d'un homme de qualité en vervolgens een filosofische zoektocht in Histoire de Monsieur Cleveland uit te werken, onderneemt onze abt een morele, pedagogische en religieuze inspanning zonder dat de lezer erbij betrokken raakt. Net als in zijn andere romans gebruikt hij de vorm van fictieve memoires en vertelt hij het verhaal vanuit het ene gezichtspunt van de decaan. Prevost maakt van zijn deken een soldaat van God in een wereld zonder God, die zich beperkt tot het promoten van zijn gezin: zijn reis maakt deel uit van een historisch moment waarop de Kerk nog steeds een historisch dominante plaats inneemt, maar waar gewetens en zeden zich van onderscheiden.

Afgezien van de eerder genoemde gebreken, is dit exemplaar in goede staat.

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen