(A. Danican) - Le fléau des tyrans - 1797

Doe een bod

(A. Danican)
Le fléau des tyrans and des septembriseurs, ou Réflexions sur la Révolution française. Ouvrage dans lequel over traite de la souveraineté du peuple, de l'esclavage, de la liberté, de la royauté, de la république, des économistes, des Chevaliers du Temple, illuminés & franc-maçons, enz., & C., & C. Door een vrai patriote van 89.
A Lausanne et se trouve à Paris, Chez les marchands de nouveautés, 1797. Met gegraveerde frontispice, vii, (1), 211, (1) pp. Octavo. Mute periode binding (watervlekken op de eerste pagina's).
Martin & Walter, 9133; Monglond, iv, p. 3; Cohen-de Ricci, kol. 272.
Eerste editie. Een antirevolutionaire publicatie.
Danican voerde eerst het bevel over een republikeinse brigade in de Vendée en werd vervolgens commandant van een royalistische sectie op de 13e Vendémiaire in het jaar IV.
Dit werk bevat uitgebreide hoofdstukken over de invloed van de filosofen en van M. Turgot op de Franse revolutie, het overwicht van de tempeliers, de verlichte mensen, de rozenkruisers, de vrijmetselaars, over revoluties uit het verleden, het heden en de toekomst, en bevat een 'Tabel met de financiën van de republiek".

Dit unieke product wordt aangeboden op het online platform Catawiki. Bekijk de website en doe een bod

http://www.catawiki.nl/
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Catawiki

Actief sinds 11 maanden

Bekijk alle advertenties

Contact opnemen